Gmail'de "minik" yenilikler!

İlk bakışta pek dikkat çekmeyebilir ama Gmail'de yapılan bu değişiklikler hepimizi çok sevindirecek!

Gmail'de "minik" yenilikler!

Gmail, hiç kuşkusuz ücretsiz e-posta hizmetleri arasında çok önemli bir yere sahip. Genel olarak bakıldığında Gmail'in sunduğu özellikler son derece başarılı. Ama bazı küçük detaylar var ki, ister istemez kullanıcıları rahatsız edebiliyor.

Google işte bu küçük sorunlara el atmaya karar verdi ve Gmail'e küçük rötuşlar yaptı.

Eğer birincil e-posta adresiniz olarak Gmail kullanıyorsanız, Google'ın ücretsiz web tabanlı bu servisinin e-posta gönderdiğiniz her kişiyi adres defterine eklediğini biliyorsunuzdur. Daha sonra yeni bir e-posta göndereceğinizde bir harfe bastığınızda Gmail ile daha önce e-posta gönderdiğiniz tüm kişilerin listesi otomatik tamamlama için karşınıza çıkar. Sık mesajlaştığınız kişiler için bu çok güzel bir özellik olsa da sadece bir kez mesaj göndereceğiniz kişileri her defasında otomatik tamamlamada görmek oldukça can sıkıcı hale gelebiliyor. Gmail yeni eklediği özellikleri arasında Ayarlar > Genel sekmesi altında bulabileceğiniz "Otomatik tamamlama için kişi oluştur" seçeneğinden artık bunu değiştirebilirsiniz.

Ve Gmail'de yapılan diğer küçük yenilikler...

Ve Gmail'de yapılan diğer küçük yenilikler...

Gmail'in yeni diğer özellikleri arasında hatalı yazdığınız e-posta adresine daha akıllı öneriler de yer alıyor. Bunun dışında artık Gmail filtrelerinde daha az hata mesajı gösterme ve kaydettiğiniz filtrelerden sonra hızlıca mesaja dönme gibi yeni özellikler de eklenmiş.

Klavye kısa yollarını kullanmayı sevenlere de iyi bir haber var. Artık Gmail'de kısa yolları yönetmek de kolaylaşıyor. Son olarak daha önce Gmail'de yer alan yenile metin bağlantısı artık bir düğmeye dönüştü. Diğerlerinin yanında sonuncusu pek etkileyici bir özellik olmasa da, yenile özelliğini sık kullananlar için bu da iyi bir haber sayılır.

Okuyucu Yorumları