Gmail'de pişmanlık son çare değil

Yolladığınız bir e-postayı yarı yoldan geri çevirmeye ne dersiniz? İşte Gmail'e eklenen son özellik.

Gmail'e panik düğmesi!

Çoğu kez hepimizin başına gelmiştir; bir e-posta yazarız ama son anda kime alanında, yanlış birinin adresinin bulunduğunu fark ederiz. Ya da cevap yazdığımız konuyu yanlış anladığımızı ve cevabı yanlış verdiğimizi. Veya son anda eklemeyi unuttuğumuz önemli bir bilgiyi. Ama Gönder tuşuna bastığımız için o andan sonra tek yapabildiğimiz çaresiz bakışlarla "E-Posta gönderildi" mesajını okumak olur. Gmail ekibi bu sorunu tarihe karıştıracak bir çözüm üretti; panik düğmesi!

Gmail Labs'ın sunduğu "Undo Send" isimli bu özelliği daha önce sunulmuş olan Mail Goggles hizmeti ile karıştırmayın. O hizmet sadece "kendinizde değilken" e-posta göndermenizi engelliyordu. Panik düğmesi ise size Gönder tuşuna bastıktan sonra beş saniyelik bir zaman tanıyor. Beş saniye içinde İptal bağlantısına tıklarsanız, e-postanız Gmail sunucularını terk etmeden önce durdurmuş oluyorsunuz.

Peki ama Undo Send nasıl çalışıyor? Yeni özellik "Labs" bölümünden etkinleştirilebiliyor. Bu bölümün gösterilmesi için öncelikle hizmet dilini, "Ayarlar" altından İngilizceye çevirmelisiniz. Sonrasında yine "Settings" kısmına girmeli ve "Labs" sekmesine tıklamalısınız. Buradan "Undo Send" fonksiyonunu etkinleştirin ve "Save" düğmesine basın.

Bundan sonra bire-posta yolladığınızda, "Your message has been sent - Mesajınız gönderildi" ibaresinin yanında 5 saniye süreyle "Undo" seçeneği belirecek. Eğer bu seçeneğe tıklarsanız, e-postayı yoldan geri çevirebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları