Gmail, Hangouts ve Google+ cuma günü çöktü!

Gmail, Google+ ve Hangouts, Cuma günü ortaya çıkan sorunlarla kullanıcılarına panik yaşattı!

Google'a ne oldu?

Google'ın Gmail, Google+ ve Hangouts gibi önemli hizmetleri, Cuma günü dünya çapında kesintiye uğradı. Kısa bir süre sonra normalde dönen hizmetler, şu an eskisi gibi çalışır haldeler.

Türkiye saatiyle Cuma günü 23:30 civarında gerçekleşen kesinti, Google'ın App Status Dashboard sayfasına göre yukarıdaki hizmetlerin yanında Sheets, Slides, Drawings, Sites ve Groups hizmetlerini de etkiledi. Sayfaya göre şu an bu hizmetler, normale dönmüş durumdalar.

Gmail'in "geçici olarak kullanılamıyor" mesajı vermesi, kullanıcılarda paniğe yol açarken birçok kullanıcı, sorunu Twitter'a taşıdı. Sorun çok yaygın olacak ki "#gmaildown" "Gmail" ve "Google" bir anda Twitter'ın en çok konuşulan konuları arasında yükseldi.

Gmail'in çökmesini fırsat bilen rakip hizmet Microsoft Outlook ise hemen şu mesajı tweet'ledi: "Hizmetler çöküp sizi yarı yolda mı bıraktı? Bir de http://Outlook.com'u deneyin: http://www.tryoutlook.com". Yahoo da boş durmayıp hatanın bir ekran görüntüsünü yayınladı. Ardından hizmetin çalışmaya başladığına dair bir bilgiyi paylaşma inceliğinde de bulundu.

Okuyucu Yorumları