Gmail'i bir de Bill Gates'ten dinleyin!

Bill Gates, Google Gmail'i ilk kez yayınlandığında, bakında hakkında neler demiş neler...

Gmail'i Gates'ten dinleyin!

Gmail, günümüzde lider e-posta çözümlerinden biri ve bu servis, Google'a ait. Gmail, 2004'te ilk çıktığında ise en çekici yanı, 2 GB'a kadar depolama alanı sunmasıydı. Bu kapasite de bu servis sayesinde binlerce e-posta'nın tutulabileceği anlamına geliyordu.

Steven Levy isimli yazar, son yayımlanan kitabı The Plex'te, birkaç yıl önce Bill Gates ile Gmail hakkındaki söyleşilerinden kısa bir kesite yer vermiş. Levy, Gates'e Gmail'i nasıl bulduğunu sorunca, Gates, bu kadar fazla alana şaşırdığını belirtiyor:
"Neden 1 GB'tan fazlasına ihtiyacınız olsun ki? Yani orada filmleri veya Power-Point sunularını mı saklıyorsunuz? Kaç mesaj var ki orada? Gerçekten bu durumun şu anda mesajların sayısından mı yoksa boyutundan mı kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum."

Kitabında Bill Gates'in bu sözlerine yer veren Steven Levy, "Kafasında hesaplamayı yaptıktan sonra, Google'ın bu konuda yanlış bir şey yaptığı sonucuna vardı." şeklinde de bir yorumunu yine kitabında belirtiyor.

Bill Gates'e göre Gmail'in üzerine kurulu olduğu fikir; kullanıcıları hiçbir şekilde e-posta silmeye zorlamak istenmemesi. Gmail bugünlerde her kullanıcı için 7 GB'tan fazla depolama alanı sunuyor ve bu kapasite, gün geçtikçe artıyor.

Okuyucu Yorumları