Gmail'i seviyoruz... Peki ama güvenlik...

Gmail'i hepimiz seviyoruz, kullanıyoruz. Ama karanlıkta kalan bir detay Gmail'i tartışmaya açtı...

Gmail'i seviyoruz ama...

Harvard Üniversitesi'nde öğrenci olan Christopher Soghoian'ın başlattığı bir çalışma, Google'ın ücretsiz e-posta servisi Gmail'in güvenliği konusunu tartışmaya açtı. Çalışmaya Harvard Üniversitesi, BT Group, SRI International ve diğer bazı kurumlar da kısa sürede dahil oldular. Aralarında güvenlik uzmanları, avukatlar ve kişisel gizlilik savunucularının da bulunduğu grup Google'a bir mektup yazarak Gmail kullanıcılarını gereksiz yere riske attığını iddia ettiler.

Mektupta Gmail'de daha önceden kullanılan güvenli HTTPS protokolünün Google tarafından devre dışı bırakıldığı ve kullanıcıların büyük kısmının bunu yeniden nasıl etkinleştireceklerini bilmedikleri iddia ediliyordu. Google mektuba, Gmail'de yakın zamanda geniş güvenlik önlemleri görülmeye başlayacağını söyleyerek yanıt verdi.

Gmail'i daha güvenli kullanmak istiyorsanız, Ayarlar'a tıkladıktan sonra en alt bölümde yer alan Tarayıcı Bağlantısı satırında "Her zaman https kullanılsın"ı işaretlemeniz ve değişiklikleri kaydetmeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları