Gmail'in e-posta yazma işlevine yenilik

Eğer sıkı bir Gmail kullanıcısıysanız, Google'ın yaptığı bu yenilik işinizi çok kolaylaştıracak...

Gmail'de yeni bir şeyler var!

Google, e-posta hizmeti Gmail'de e-posta yazarken gelen kutunuzda dolaşmayı kolaylaştıracak yeni özellikler eklemeye başladı. Bu yeniliklerle beraber Gmail'de e-posta yazmak, anında mesajlaşma yazılımlarındakine daha da benzer hale geliyor.

Gmail'de bir e-posta yazarken başka bir e-postaya bakmanız gerekirse önce yazdığınız e-postayı taslak olarak kaydetmeniz, ardından bilgiyi aramanız ve tekrar yazmakta olduğunuz e-postayı açmanız gerekiyor (veya yeni bir sekmede Gmail'i açmanız da yeterli). Yeni işlev ise "E-posta yaz" düğmesine bastığınızda aynı Google Talk'da olduğu gibi sağ altta yeni bir pencere açılmasını sağlıyor. Bu pencerede e-posta oluşturmaya yönelik temel işlevler bulunuyor. Böylelikle e-posta yazarken Gmail hesabınızda dolaşmaya devam edebiliyorsunuz.

Yeni işlev hesabınız için hazır olduğunda, Gmail size onu kullanıp kullanmak istemediğinizi soruyor. İşlevden memnun kalmamanız halinde yeni e-posta penceresinin sağ altındaki küçük oka tıklayıp "Eski deneyime dön" seçeneğini kullanmanız yeterli.

Bu arada Google'ın, önümüzdeki aylarda Gmail'in e-posta yazma penceresine gülen yüz ekleme, etkinlik davetleri, Apps müşterileri için okundu onayı gibi işlevler de ekleyeceği bilgisini de verelim.

Okuyucu Yorumları