Gmail'in yeni arayüzü göründü!

Google'ın Gmail'in görünümünde yapacağı dev değişiklik, şimdiden internette göründü!

Yeni Gmail göründü!

Bir süredir Google hizmetlerinde köklü bir yeniden yapılandırmaya gidildiğine tanıklık ediyoruz. Neredeyse her hafta bir Google hizmetinin yakında sonlandırılacağına ilişkin duyumlar alıyoruz desek yeridir. Firmanın hedefindeki son hizmet Gmail. Ama e-mail hizmetini kullanan okurlarımızın endişelenmesine gerek yok: Hizmet kaldırılmıyor ama biraz "makyajlanıyor".

Gmail'in yenilenen arabiriminde tüm mektuplar, gelen kutusunun üzerinde bulunan dört sekme altında toplanacak: Primary, Social, Promotions ve Updates. Gelen mektuplar içeriklerine göre bu dört sekmeden birinin altında görüntülenecek. Böylece örneğin Facebook gibi sosyal ağlardan gelen mesaj ve mektuplar, Social sekmesi altında toplanacak, mesaj kalabalığının yarattığı kirlilik önlenecek. Kulağımıza gelen son duyumlar, Gmail Android uygulamasının da benzer bir arabirime sahip olacağına işaret ediyor.

Google'ın uzun süredir değişiklik yapılmayan Gmail arabirimine yaptığı bu ekleme, yükselen rakip e-mail hizmeti sağlayıcılarının sunduğu yeni seçeneklere cevap verme gereği duyduğunu gösteriyor. Ancak geçtiğimiz günlerde düzenlenen Google I/O etkinliğinde bu konuda herhangi bir duyuru yapılmamış olması, duyumların gerçekliği konusunda soru işaretleri oluşturuyor.

Okuyucu Yorumları