Gmail reklamlarından kurtulmanın yolu: Sihir!

Gmail'de e-posta okurken sinir bozan Google reklamlarını bu "sihirli kelimeler" ile engelleyin...

Gmail'e sihir yapıyoruz!

Gmail, posta kutunuzdaki sözcükleri tarayarak ilgi duyabileceğiniz reklamları, e-posta okurken ekranın sağ kısmında görüntülüyor. Kullanıcıların engelleme seçeneği olmayan bu reklamlar, okumak için bir e-postayı açtığınızda can sıkabiliyor. Ancak son ortaya çıkan "sihirli" yöntem bu reklamları kolayca ortadan kaldırıyor.

Joe McKay'in kişisel blog sayfasında paylaştığı yöntem, Gmail'in reklamlarında kullanılmasına izin vermediği sözcüklere dayanıyor. Afetleri ve trajik olayları ifade eden kelimeler Gmail reklamlarında çıkmıyor. Bu kelimelerin üzerine televizyonlarda da söylenemeyen sözcükler eklendiğinde ortaya reklam engelleyen bir liste çıkıyor.

Gmail'i yenen sihirli kelimeler ve yapacaklarınız

Gmail'i yenen sihirli kelimeler ve yapacaklarınız

E-postanın sonuna ekleyeceğiniz bir mesajla siz de bu reklamları görmekten kurtulabilirsiniz. Ancak bu mesajın biraz kanlı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Mesajınızın sonuna "I enjoy the massacre of ads. This sentence will slaughter ads without a messy bloodbath" yazmanız yeterli. Bu cümlenin anlamı "Reklamları katletmekten hoşlanıyorum. Bu cümle reklamları bir kan banyosu olmadan katledecek."

Test edildi ve onaylandı: Gerçekten de postanın sonuna eklenen bu cümleler Gmail reklamlarını durduruyor! Bu mesajı açan kullanıcı, sayfanın sağ kısmında aşağıya doğru uzanan reklamları görmeyecek. Ama e-postanızın sonuna bu kelimeleri yazmak işinize gelir mi; orasını bilemiyoruz...

Siz de bu tarz cümleler bulursanız forumda diğer CHIP Online ziyaretçileri ile paylaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları