Gmail ve Skype: Takipte sınır yok!

İnternet üzerinden yaptığımız hemen her şeyi takip edenler, bu sefer işi abartmakta kararlı!

Bunu da yapacaklar...

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI, internet üzerinden gerçekleşen iletişimi takip etmek söz konusu olduğunda inanılmaz geniş yetkilere sahip. Ancak mevcut yetkiler yeterli gelmiyor olacak ki büro, takip edebildiği çevrimiçi hizmetlere Gmail ve Skype gibi gerçek zamanlı hizmetleri de dahil etmek istiyor.

Mevcut Amerikan yasaları FBI (ve diğer istihbarat kuruluşlarına), gerçek zamanlı olmayan tüm internet trafiğini takip etme yetkisi veriyor: İlgili kuruluşlar talep edilmesi halinde müşterilerine ait bilgileri sunmak zorundalar. Ancak iş Gmail, Google Voice ve Skype gibi gerçek zamanlı iletişim fırsatı sunan hizmetlere geldiğinde işler değişiyor. FBI baş danışmanı Andrew Weissmann, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, "teröristlerin planlarını tartışmak amacıyla kullandıkları" gerçek zamanlı hizmetlerle 2013 yılında özel olarak ilgileneceklerini belirtiyor.

Açıklamaya ilk tepki, istihbarat kuruluşlarından gelen istekleri hiç düşünmeden yerine getirmesiyle tanınan Google'dan geldi. Bir Google yetkilisi yaptığı açıklamada, mevcut uygulamanın Gmail iletişimleriyle ilgili bilgileri açıklamalarına izin vermediğini ancak ileride raporlarının kapsamını genişletebileceklerini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları