Gmail'de iki adımlı doğrulamayı etkinleştirme

Gmail hesabını hack olaylarına karşı sağlam bir koruma altına almak isteyenler; bu yazımızı okuyun.

Gmail'inizi koruyun!

Eposta hesabınızın diğer çevrimiçi hesaplarınızdan önemli bir farkı var: Eposta hesabınızın hack'lenmesi, ona bağlı diğer tüm hesaplarınızı yitirmeniz anlamına gelebilir. Bu yüzden eposta hesabımızın güvenliğine önem vermemek gibi bir lüksümüz bulunumuyor.

Gmail hesabınızı tahmin etmesi zor bir parolayla koruyorsunuz, ancak içiniz yine de rahat etmiyorsa, Google'ın sizin için sunduğu bir seçenek var var: İki adımlı doğrulama. Bu işlevi kullandığınızda parolanız ele geçse bile, hesabınız sizin kontrolünüzde kalacak. Merak etmeyin, iki adımı sadece kendiniz için tek adıma düşürmeniz, hayatınıza eskisi gibi devam etmeniz mümkün.

İki adımlı doğrulama nedir?

İki adımlı doğrulama, hesabınıza ek bir güvenlik katmanı sağlıyor. Google hesabınızda bu, parolanıza ek olarak size mesajla veya uygulama üzerinden gönderilen bir kodu girmeniz gerektiği anlamına geliyor.

Dilerseniz oturum açarken "Bu bilgisayarda beni hatırla" seçeneğini işaretleyerek, iki adımlı doğrulamayı yalnızca kendi PC'niz için devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece iki adımlı doğrulama için ek bir zahmete katlanmak zorunda kalmayacaksınız.

Kısa mesaj veya sesli arama ile doğrulama

- Bu adrese gidin. Google parolanızı girmeniz gerekebilir.

- İki adımlı doğrulama altında Etkinleştir düğmesine tıklayın.

- Parolanızı girin ve Oturum Aç'a tıklayın.

- Şimdi bayrak simgesine tıklayın ve telefon numaranızı yazın.

- Mesaj veya telefonla ara seçeneklerinden birini seçin ve Dene düğmesine tıklayarak sistemin çalışıp çalışmadığını deneyin.

Google Authenticatior'ü Android'de etkinleştirme

- Bu adrese gidin ve Uygulamaya Geç düğmesine dokunun.

- Android'e tıklayın. Ekranınıza bir QR kodu gelecek.

- Telefonunuzda Google Authenticator'ü Play Store üzerinden yükleyin.

- Uygulamayı çalıştırın ve barkod tarama seçeneğine dokunun. Şimdi ekrandaki QR kodunu taratın.

- Oturum açma kodlarını artık kısa mesaj veya sesli arama yerine Google Authenticator üzerinden alabileceksiniz. Bu kod 30 saniyede bir değişiyor ve kullandığınız kodun Google'ın bu süre zarfında sizden beklediği kodla eşleşmesi gerekiyor. Tüm bunlar, telefonunuza sahip olmayanların hesabınıza giriş yapamayacağı anlamına geliyor.

Telefonunuza erişiminiz olmadığında oturum açabilmek için, Google'dan yedek kodları alabilirsiniz. Bir kez kullanılabilen bu kodları bir kağıda not edebilir ve telefonunuza ulaşamadığınız zamanlarda Google'a giriş yapmak için kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları