Gnome: Etkili entegre dosya yöneticisi

Gnome 2.6, kullanılan gtk+2.4 Toolkit sayesinde daha hızlı, basit ve anlaşılır olacak. Geliştiriciler bunu garanti etmek için ayrıca Nautilus dosya yöneticisini yenilemişler ve buna yeni bir görünüm kazandırmışlar.

Gnome: Etkili entegre dosya yöneticisi

Klasörler artık, üst kenarda bir menü çubuğu ile sınırlandırılmış olan yeni pencerelerde açılabilecekler. Browser benzeri görünüme geri dönmek için de farenin sağ tuşuna basılması yeterli olacak.

Ayrıca yeni Gnome masaüstü yerel özelliklere de daha iyi uyum sağlayacak ve böylece klavye yerleşimi gibi özellikler hızlı bir şekilde değiştirilebilecekler.

Web browser Epiphany girilen URL’leri otomatik olarak tamamlayacak, sık kullanılanlar listelerini esnek bir şekilde alabilecek ve indirilen dosyaları standart klasörlere kopyalayabilecek. Video konferans kullanıcıları ise geliştirilmiş GnomeMeeting aracından memnun kalacaklardır.

Geliştiriciler yarım sene içerisinde Personal Information Management ve çoklu ortam gibi zor noktaları içeren Gnome 2.8’i yayınlamayı hedefliyorlar. O zamana kadar 2.6 sürümünü download sunucularından indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları