Gömülü Windows 8'in önizlemesi yayınlandı!

Windows 8'in "en farklı" sürümü için de önüzleme sonunda yayınlandı. İşte o "farklı" Windows 8...

Bu Windows 8 bambaşka!

Son günlerde Windows 8'in test sürümlerini yayınlayan Microsoft, gömülü sistemlere yönelik Windows Embedded Standard 8'in de bir önizleme sürümünü ortaya çıkardı.

Windows'un bu sürümü, küçük hesaplamalar gerektiren ve sensör tabanlı elektronik cihazlarda kullanılıyor. Bu tür cihazlar, buzdolapları, satış cihazları, dijital müzik çalıcıları, otomobiller gibi birçok tüketici ürününde ve endüstriyel alanda kullanılıyor. IDC, bu tür sistemlerin 2015'de ABD'de 2 trilyon dolarlık bir piyasaya sahip olacağını söylüyor. Windows Embedded Standard 8 ise, Microsoft'a göre bu büyük piyasanın ihtiyaçlarını gidermek üzere geliştirilmiş. Örneğin işletim sistemi farklı, ancak kendi başına çalışan parçalara ayrılabiliyor. Microsoft, farklı endüstriler için önceden yapılandırılmış modüller de sunuyor.

Windows Embedded Standard 8, Windows 8 gibi Metro arayüzüyle geliyor. Windows 8'in güvenlik ve çekirdek özelliklerinden de faydalanıyor. Geliştiriciler, Windows 8'de kullandıkları geliştirici araçlarının aynılarını kullanabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları