Goodgame Studios 2012'de yükselişini sürdürdü

Başarılı oyunlara imza atan Goodgame Studios, 2012'deki bu başarılarının keyfini çıkarıyor!

100 milyon oyuncusu var!

Goodgame Studios geçmişteki gelişmelerden memnun, gelecekte yaşanacak gelişmeler konusunda da iyimser.

Şirketin, 100.000.000. kayıtlı üyesini kutladığı Aralık ayı ortasından bu yana kayıtlı kullanıcı sayısı yüz üç milyonu aştı. 2012'yi, bir önceki yılın rakamlarını altıya katlayan bir satış rekoruyla tamamlamış bulunuyor. Yılın başında 300. personelini işe alan şirket, daha da büyüyerek 330 personele kadar ulaştı.

Almanya Hamburg merkezli online oyun geliştiricisi Goodgame Studios, yeni yılın başlamasıyla birlikte, 2012 boyunca artarak sürdürdüğü başarısının tadını çıkarabilir. „Geçen yıl tüm beklentilerimizi aşmayı başardık," diyor Business Development Manager ve Türkiye Sorumlusu Çağlar Eğer.

Gerçekleşme hızına rağmen bu genişlemeyi sürdürülebilir kılmak bizim için çok önemli. Goodgame Studios üst düzey bir kârlılıkla faaliyet gösteren bir şirket. Satış rakamlarımız ve EBIT (vergi ve faiz öncesi kâr) değerlerimiz, personel sayımızdan çok daha hızlı bir oranda büyüyor." Yeni ürünler, birçok yeni çalışan Goodgame Big Farm Goodgame Studios'un lansmanını yaptığı ürünler arasında çok başarılı olan yeni oyun. Altı haftayı bile geçmeyen rekor zamanda Goodgame Big Farm oyunu bir milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşarak, şirketin sadece üç buçuk yıl içinde eriştiği 100 milyon kayıtlı oyuncu toplamına büyük katkı sağlamış oldu.

Bu büyümenin yarısından fazlası geçen yıl gerçekleşti. Uluslararası yeni pazarlara yapılan başarılı açılım, şirketin oyun portalının erişim sayısında net bir şekilde kendini gösterdi. İnternet trafiğini ölçen, Amazon bünyesindeki Alexa istatistik servisine göre portalımız şu anda 514´cü sırada yer alıyor. Goodgame Studios bünyesinde, geçen on iki ayda bu soyut rakamların ötesinde de birçok değişiklik yaşandı.

Ofis alanı, 150 yeni personele yer açmak için neredeyse üçe katlandı. Bu hızlı yükselişe rağmen personel alımı çok büyük titizlikle gerçekleştirildi. Çağlar Eğer'in altını çizdiği gibi, „Çünkü bizler en iyinin de en iyisini arıyoruz, her ay bize başvuran 2.000 kişiden yalnızca %2'sini işe alıyoruz." Personele her ay yaklaşık 40 kişi katılıyor. Bu sebeple şu anda ofis alanının bir sonraki genişletme çalışmasının planlaması yapılıyor: Goodgame Studios ofisleri, %33 büyüyerek 7.000m²'nin üzerine çıkacak.

Geleceğe hevesle bakıyor

Çağlar Eğer yakın gelecekteki gelişmeler konusunda da çok iyimser: „Analiz odaklı yaklaşımımız, kendimizi üst düzeyde vakfetme ve yeni şeyler öğrenme istediğimiz 2013 yılında da bizi başarı yolunda tutmaya devam edecek. 2013'te İnternet'teki varlığımızı daha da artırmanın yanı sıra, mobil cihazlar için birçok ürünün de lansmanını yapmayı planlıyoruz."

Okuyucu Yorumları