Google, 2018'in Trend Aramalarını Paylaştı

Google, 2018'in en trend aramalarını paylaştı, şok ölümler listeye damgasını vurdu.

Google'da en çok bunlar arandı

Google, yıllık geleneğini değiştirmedi ve geride kalan 12 ayın en çok aratılanlarını yayınladı. Liste, 2018'deki aramaların ünlü ölümlerine odaklandığını gösteriyor.

"En trend 10 arama" içerisinde DJ ve müzisyen Avicii, rapçi Mac Miller, efsanevi çizgi roman yazarı Stan Lee, ünlü şef Anthony Bourdain, tartışmalı rapçi XXXTentacion, teorik fizikçi Stephen Hawking ve moda tasarımcısı Kate Spade'in adı bulunuyor.

Google, trend aramaları hesaplarken toplam arama sayısına bakmıyor. Bunun yerine konuyla ilgili 2017'deki aramalarla 2018'deki aramalar arasında konuya olan ilginin artışına bakılıyor. Bunun sonucu olarak en üstteki sonuçların çoğu, büyük olaylardan veya hiç yoktan gelen gelişmelerden veya birkaç senede bir yaşanan olaylardan oluşuyor. Toplamda en trend aramanın Rusya'da yapılan 2018 Dünya Kupası olduğunu görüyoruz.

Kişiler arasında en trend olanların Justice Kavanaugh ve Stormy Daniels olduğu ortaya çıkarken YouTuber Logan Paul'ün "en trend aktör" olarak kategorilendirilmesi ilgi çekici. NBA oyuncusu Tristan Thompson ise korttaki performansıyla değil, Khloe Kardashian'ı aldatmasıyla en çok aratılan sporcu oldu.

Google 2018 trendleri listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları