Google 50 yıl içinde biter mi?

Google 50 yıl içerisinde kendini bitirecek dedi, Microsoft'ta staj yapmaya hak kazandı...

Google'ın sonu yakın mı?

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Buğra Ayan, 'Google uzak gelecekte kendini nasıl yok edecek?' konulu projesiyle Microsoft'ta staj yapmaya hak kazandı.

Daha önce Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi arkadaşı Said Saraçoğlu ile birlikte TC Kimlik Numarası sayesinde insanların akrabalarını bulmasına yarayan bir program yapan ve internet üzerinden dolandırılmayı önlemek amacıyla 'İnternet Sırları' adlı bir kitap yazan 19 yaşındaki Buğra Ayan, şimdi de Google'ın 50 yıl içerisinde yok olacağını iddia etti. Bu iddiasını bir projeye dönüştürerek Microsoft'un Türk üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlamak için düzenlediği proje yarışmasına gönderen Ayan, Microsoft'un kapısını araladı.

Önümüzdeki aydan itibaren Microsoft'un İstanbul Ofisi'nde staj yapmaya başlayacak olan Ayan, projesini http://bugra-ayan.spaces.live.com isimli internet sitesinde de detaylı bir şekilde de anlatıyor.

Google geçmişe ayna tutamayacak

Google geçmişe ayna tutamayacak

Buğra Ayan, Microsoft'ta staj yapmasını sağlayacak projesi hakkında şunları söyledi: "Toplumsal bilgilenme sürecinde insanlar, birbirlerinin işini kolaylaştırırlar; çünkü genelde güncellik çizgisi etrafında bir bilgilenme süreci oluşur. Güncellik söz konusu olunca herkes aynı zamandan bahsedebilir. Fakat geçmiş söz konusu olunca, kimisi 3 gün önceden, kimisi 5 yıl, kimisi de 10 yıl önceden söz eder. Google'da sıralamayı oluşturan kullanıcılardan alınan verilerdir. İnsanlar farklı geçmişlere yönelince Google'daki sıralama şimdiki gibi yardım edici olmayacak, tam tersine herkes farklı bir zamana seyahat etmek ve farklı bir zamanla ilgili bilgi almak istediği için sıralamayı bozacaktır. Google istatistikleri de geçmişe yönelmeyi belgeliyor."

Ayan, Google'un 50 yıl içerisinde yok olacağını belirterek, "İnternetteki bilgi edinme sürecinin hızlanması Google'nın sonu olacak. Güncel bilgiye hızla ulaşabilen insanlar gelecekte daha çok geçmişle ilgili bilgiler edinmeye çalışacağı için Google bunu karşılayamayacak" dedi.

Daha önce de, Avusturya asıllı bilim adamları Richard Watson ve Ross Dawson, Google'un 2049 yılında yok olacağını söylemişti ancak detay vermemişti.

Hürriyet

Okuyucu Yorumları