Google'a AB'den mektup

Avrupa Komisyonu'na ait bir danışma kurulu, Google'a "kullanıcı bilgileri" hakkında mektup gönderdi

Google Sorgulanıyor

Kişi haklarının mahremiyeti konusunda kaygıları bulunan kurulun, Avrupa Birliği temsilcilerinin imzasıyla Google'a gönderdiği mektupta arama devinin bundan birkaç ay önce kişilik haklarıyla ilgili yapmış olduğu düzenlemenin detayları soruldu.

Hatırlayacağınız gibi daha önceleri Google, kullanıcılara ait kişisel bilgileri veritabanında sürekli olarak tutuyordu. Ancak bundan birkaç ay önce, sitede yapılan aramalara yönelik verilerin ilk 18 ila 24 aylık zaman zarfından sonra sadece anonim olarak tutulacağı açıklanmıştı. Komisyon kaynaklarından gelen bilgiye göre kurulun ilgilendiği nokta ise bilgilerin ne süreyle tutuluyor olmasından çok, ne zaman ve ne şekilde kullanıldığı üzerine yoğunlaşıyor.

Google mektubun varlığını doğrularken gerekli bilgilerin de hazırlanıp komisyona sunulacağını ifade etti. Şirketin avukatlarından Peter Fleischer "Kullanıcılarımızın kişisel haklarına saygı göstermek bizim bir zorunluluğumuz ve sorumluluğumuzdur. Bunların arasında genel güvenlik konuları ve dolandırıcılık ya da kötüye kullanımlar (küfür, çirkin söz vs) da yer alıyor." diyerek komisyonun isteğini olumlu karşıladıklarını söyledi.

"Kişilik haklarıyla ilgili, komisyonun da içinde yer aldığı her türlü paydaşla yapıcı diyaloglar içinde bulunmayı görev biliyoruz. Böylelikle Google kullanıcıları başta olmak üzere, internet üzerindeki her kullanıcı için ortak bir kişisel mahremiyet standartını hep birlikte oluşturabiliriz." diyen Fleischer, ilgili bilgilerin Haziran ayının ortalarına doğru komisyona iletileceğini de sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları