Google'a çıplak çocuk öfkesi!

Google'ın başı StreetView ile yine daha dertte... Üstelik bu kez işin içinde "çıplak bir çocuk" var!

Google'a çıplak çocuk öfkesi!

İngiltere'nin Salford Şehri'nde yaşayan Claire Rowlands adlı kadın, "Google StreetView" hizmetinin mağduru oldu. Rowlands, 3 yaşındaki çocuğu ile evlerinin bahçesinde oynuyordu. Bu esnada "StreetView" için İngiltere'nin tüm yollarından geçerek görüntü toplayan "kamera aracı", Rowlands'ın oğlu Louis'in çıplak resmini çekti.

Google, ayağında sadece ayakkabıları olan çocuğun çıplak fotoğrafını sisteme yerleştirdi. Dahası, resimdeki aracın plakası buzlanmasına rağmen aynı işlem çıplak çocuğa uygulanmadı.

Ayrıca yayınlanan diğer görüntülerde, çıplak vücudu buzlanmayan Louis'in yüzü de net bir şekilde belli oluyordu...

Annenin isyanı!

Annenin isyanı!

Görüntülerin internette yayımlanmasının ardından olaydan haberi olan anne, büyük bir şok yaşarken, Google'ı oğlunun özel hayatına tecavüz etmekle suçladı. Öfkeli anne, "İnternette oğlumun çıplak fotoğrafını gördüğümde karnıma sancılar girdi. Bu iğrenç davranıştan dolayı çok öfkeliyim. Google kullanacağı görüntüleri ilk olarak gözden geçirmeli" dedi.

Rowlands, oğlunun çıplak fotoğrafının internette görülmesinden hiç hoşnut olmadığını, sadece sübyancıların bu tür bir şeyden hoşlanabileceğini söyledi. Kızgın anne, "Oğlum özel mülk içindeydi. Google insanlara özel mülkleri içindeyken resimlerinin çekilmesi konusunu danışmalı" diyerek tepki gösterdi.

Google, söz konusu olay için özür diledi ve Louis'in görüntülerini buzlayarak, sansürledi.

Şirketin kullandığı yazılım, araç plakalarını otomatik olarak buzluyor ancak insan vücutlarını tespit edemiyor.

Hurriyet

Okuyucu Yorumları