Google'a mahremiyet davası açıldı

Pennslyvania'da yaşayan bir çift, Google'ı mahremiyetlerine zarar vermesinden dolayı mahkemeye verdi

Google mahkemede

Çiftin gerekçesi ise Google'ın ailenin mahremiyetini internette yayınlaması. Google Street View'da yayılanan bir takım fotoğrafları farkeden Boring ailesi, hemen olayı araştırdı ve Google Street View'da yer alan bazı fotoğrafların sahip oldukları evin havuzundan çekilmiş olduğunu anladı. Bunun üzerine mahkemeye başvuran çift, Google'ın bu ihlalinin bedelini ödemesini istiyor.

Aaron ve Christine Boring, kendi havuzlarının yer aldığı 360 derece panaromik resimlerin olduğunu ve Google Street View'da yer aldığını, bu nedenle , Google'ın sahip oldukları gayrimenkulün değerini düşürdüğünü iddia ediyor.

Mahkemeye taşınan olayda yer alan bilgilere göre Boring ailesi, resimlerde yer alan havuzlu evi 2006 yılında oldukça yüksek bir fiyata satın almış. Ancak bu parayı öderken mahremiyetlerini de ön planda tutmuşlar. Bu nedenle Street View'daki resimler dava konusu olmuşa benziyor.

Boring ailesi savını şu şekilde dile getiriyor: "Farzedin ki havuzda ailecek yüzüyoruz. Biz orada başbaşa kalıp yüzerken, Google'ın resimlerimizi çekmesine nasıl katlanabiliriz ki? Bu mahremiyete saldırı değil midir?"

Google, bu olaydan ötürü 25000$ gibi şirket için ufak çaplı bir tazminatı ödemek durumunda kalabilir. Ancak bunun emsal oluşturması durumunda işler bir hayli karışacak gibi görünüyor.

Chip Online'ın Yorumu: Google, bu olaydan sonra Street View'dan resimleri kaldırmışa benziyor. Ancak bu tabii ki Boring ailesinin mahremiyetine verilen zararı ortadan kaldırmayacaktır. Sözkonusu resimler hala internette bir yerlerde olabilir.

Okuyucu Yorumları