Google'a şok bir fatura daha çıktı!

Google'a sık sık ceza şoku yaşatan popüler servisi, bir kez daha kaderinden kaçamadı!

Google'a bir şok daha!

Google'ın Street View projesi hayata geçirildiği günden bu yana birçok farklı ülkenin, farklı şehirlerinde Google arabaları kendisini gösterdi. Kimi zaman ilginç haberlere konu olmayı başaran arabalar, sık sık da veri ihlalleriyle gündeme geldi. Şimdi de Google, Güney Kore'de, kişisel bilgi toplama suçundan 196 bin dolar ceza almış durumda.

2009 ile 2010 yılları arasında Güney Kore sokaklarında gezmeye başlayan Google arabaları, sadece gerekli sokak fotoğrafları çekmek yerine, aynı zamanda civarda bulunan insanların internet ID'leri, şifreleri, özel mesajları ve kredi kartı numaraları gibi kişisel bilgileri de toplamıştı. Kore İletişim Komisyonu ise Google'a topladığı tüm verileri silme emri yolladığı gibi yanına bir de ceza makbuzu ekledi. Bu suçlama, Google'a başka pazarlarda olan suçlamaların ardından iyice göz önüne çıktı. Korea Herald'a konuşan komisyon başkanı Lee Kyung-jae "Daha önce dünya çapındaki hiçbir büyük şirkete, kişisel bilgi güvenliğini ihlal ettiği için ceza vermemiştik; bu bir ilk oldu. Komisyonumuz, her kim sınırlarımızda yaşayanların bilgisini çalarsa çalsın, ensesinde olacaktır." şeklinde açık ve net bir açıklama yaptı.

Google bu zamana kadar geçen sürede hem Avrupa, hem de Amerika'da benzeri veri ihlali hareketleri yüzünden cezalandırılmıştı. Firma her ne kadar toplanan bilgilerin Street View projesinin bir parçası olduğunu öne sürmüş olsa da tüm davalarda suçlu konumuna düştü. Google'ın veri ihlali cezalarına verdiği bazı miktarlarsa şöyle; Amerika'da yedi milyon dolar, Almanya'da 189.000 dolar ve Fransa'da 136.000 dolar.

Okuyucu Yorumları