Google adam mı kayırıyor?

Google'ın çok kısa öce ABD'de kurtulduğu "bela", şimdi çok farklı bir yerde, yine karşısına çıkıyor!

Google'ın başı yine belada!

Google, ABD'de kullanıcıların yaptığı arama sonuçlarını, olası müşterileri kendi ürünlerine yönlendirmek amacıyla değiştirmekle suçlandığı davadan aklanalı daha birkaç hafta olmadan İngiltere'de benzer bir suçlamayla karşılaştı.

Foundem isimli ürün-fiyat karşılaştırma sitesi, kendilerininkine benzer bir hizmet sunduğu için Google arama sonuçlarında geri sıralarda gözüktüklerini, bunun da adil rekabet kurallarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Amerika'da benzer suçlamalarla karşılaşan Google, 19 ay süren incelemeler sonucunda suçsuz bulunmuştu. FTC (Federal Ticaret Komisyonu), incelediği kayıtlarda, adil rekabeti engelleyecek şekilde algoritma düzenlemeleri yapıldığını kanıtlayacak yeterli kanıta ulaşamadığını açıklamıştı. Google, gönüllü olarak FTC'yle bir anlaşmaya varmış ve bazı uygulamalarını yeniden düzenlemeyi taahhüt etmişti. Buna göre Google, akıllı telefonlar, tabletler ve oyun konsolları gibi popüler ürünler konusunda üretici rekabetini sekteye uğratacak uygulamalardan kaçınacak. Adil rekabeti sekteye uğratacak girişimler karşısında Amerika'yla kıyaslandığından daha sert bir tutum alan Avrupa'da işlerin nasıl yürüyeceğini şimdiden tahmin etmek zor.

Okuyucu Yorumları