Google Afrika'da Android One projesi başlattı

Google, Türkiye dahil olmak üzere 10 ülkede başlattıığı Android One programını, buraya da taşıdı!

Android One yayılıyor!

Google, Pakistan, Endonezya, Türkiye ve Filipinler başta olmak üzere 10 gelişmekte olan ülkede başlattığı Android One projesini Afrika'ya da taşıdı. Hong Kong merkezli Infinix ile ortak bir çalışma yürütecek olan Google, Hot 2 model akıllı telefon üreterek 88 dolarlık parakende fiyatıyla Mısır, Gana, Fildişi Sahili, Kenya, Fas ve Nijerya'da satışa sunacak.

Bahsi geçen altı Afrika ülkesinin toplam nüfusunun 379 milyon kişi olduğu biliniyor. Google'ın Android One projesi kapsamında 5 milyar kişiyi Android akıllı telefon sahibi yapma hedefine ulaşabilmesi bu tür gelişmekte olan ülkeler büyük önem taşıyor.

Infinix Hot 2 model akıllı telefon dört çekirdekli MediaTek işlemci, çift SIM yuvası, ön ve arka kameralar, FM radyo alıcısı ve 16GB dahili depolama alanı donanımına sahip olacak. Standart versiyonu 1GB bellek ve dört farklı renk seçeneği ile gelirken Premium versiyon ise 2GB bellek sunacak.

Google, Hot 2 model akıllı telefonun Android 5.1 Lollipop işletim sistemi ile çalışacağını ve önceki sürümlere göre daha iyi performans ve uzun ömürlü bir batarya deneyimi sunacağını ifade ediyor.

Okuyucu Yorumları