Google, Android açıkları için zam yaptı!

Google, Android'in daha güvenli bir sistem haline gelmesi için elini bir kez daha cüzdanına attı!

Google, Android'e zam yaptı!

Google, geçtiğimiz yıl Android Security Rewards programını başlattığından beri 82 kişiye firmanın mobil işletim sistemindeki açıklıkları buldukları için 550.000 doların üzerinde ödül verdi. Şimdi ise teknoloji devi, 1 Haziran 2016 tarihinden sonra sunulan hata raporları için yüzde 33 ile yüzde 50 arasında daha fazla ödül vereceğini ilan etti.

Geçtiğimiz yılın en başarılı açık avcısı, sunduğu 26 rapor ile 75.750 dolar ödül aldı ve diğer 15 kişi de 10.000 doların üzerinde ödül almaya hak kazandı. Ortalama, her ödül başına 2.200 dolar ve her araştırmacı başına 6.700 dolar düşmekteydi. "Üst kalite" raporlar - yani hatayı kanıtlayan örnekler göstererek bir de yama çözümü sunanlar - normal açık raporlarına göre yüzde 50 daha fazla kazanç getiriyordu.

Bu açıkları bulmak ve ortadan kaldırmak, Android'in güvenliğini ciddi ölçüde arttırırken, katılımcıların OS dışındaki hataları sunmaları da destekleniyor. Google'ın söylediğine göre sunulan sorunların çeyreğinden fazlası, Android Open Source Project (AOSP) dışında geliştirilen ve kullanılan kodlarda bulunmaktaydı.

Ödül olarak daha fazla para sunmak, girişimci hacker'ların ve geliştiricilerin buldukları hataları kötü amaçlar için kullanmaktansa bildirmeleri için oldukça iyi bir yöntem. Google, Chrome ve diğer Google hizmetleri için de benzer programlar sunmakta ve ödül olarak bir milyonun üzerinde para vermiş durumda. Eğer bir Android açığı bulduğunuzu düşünüyorsanız ve bunun için ödül istiyorsanız, İngilizce detayları bu adreste bulabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları