Google, Android için yonga seti üretiyor!

Google'dan, Android'li cihazların iOS'lu cihazlarla yarışabilmesi için çok büyük bir plan!

Google'ın yeni Android planı!

Gelen haberlere göre Google kendi yonga setlerini tasarlayarak Android ekosistemini daha fazla kontrol altına almayı hedefliyor. Arama devinin daha büyük işlemci önbelleği, daha hızlı kamera ve yerleşik derinlik sensörü gibi özelliklere sahip işlemci inşası için yonga seti üreticileriyle görüştüğü bildiriliyor

Görünüşe göre Google, mevcut donanımların Project Tango gibi teknolojiler için sınırlı kapasiteye sahip olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda iPhone 6S'in rekor satışa ulaşması ile birlikte Apple'ın üst seviye telefonları ile rekabet edebilmek için Android donanımını standart hale getirmek istiyor.

A6 çipinden bu yana Apple kendi işlemci tasarımını ele almış durumda. Google da donanım özelliklerini belirli bir standart altına alarak özellikle Haritalar ve Gmail uygulamalarını daha tutarlı bir performansa ulaştırabileceğini düşünüyor.

Tüm bilgilerin ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırıldığını ve henüz resmi bir açıklama olmadığını belirtelim. Google'ın çip tasarım projesini şirket içerisinde kimin dillendirdiği ya da hangi üreticilerle görüşüldüğü ise henüz netleşmiş değil.

Okuyucu Yorumları