Google, Android M için düğmeye bastı!

Google, Android 6.0'ın ilk sinyallerini, Android M ile vermeye başladı!

Android M geliyor!

Google'ın geliştiriciler forumu IO 2015'in web sitesinde ortaya çıkan Android M, tanıtım konferansı önce büyük heyecan yarattı ancak sonra siteden kaldırıldı.

Bu hareket, Google'ın sürpriz bir tanıtımla Android M'i geliştiricilere göstermek istemesi olarak yorumlandı. Android Lollipop da önceki IO konferanslarında, Android L ismiyle tanıtılmış ve sonra Lollipop ismini almıştı.

Google'ın Android M ile toplam Android kullanımı içinde %10 yer kaplayan Lollipop yerine, daha geniş kitlelere yayılacak yeni bir Android sürümü yaratmak istediği düşünülüyor. Bunun için, Android M'in iş dünyasının da ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir Android olması bekleniyor. Google'ın, IO 2015 geliştiriciler konferansı sırasında yapılacak Android at Work oturumu sırasında, yeni Android M'i tanıtacağı düşünülüyor.

Ayrıca, web'e sızan Android M detaylarından anlaşıldığı kadarıyla yeni Android'in sesle kontrol için daha fazla yeteneği olacak. Kullanıcıların yeni Android cihazlarıyla, sesli iletişim kurma imkanı daha fazla olacak. Birkaç hafta sonra gerçekleştirilecek Google IO konferansında tüm bu detaylar netleşmiş olacak.

Okuyucu Yorumları