Google, Android N'nin adıyla eğlendi!

Android N'nin adı için henüz karar veremeyen Google, onunla böyle işte eğlendi!

Android N'ye garip isim!

Google, Android N için hangi ismi kullanacağını henüz bulmuş değil. Ancak işletim sistemini kurcalayanlar, Android N'nin adıyla ilgili ilginç bir sürpriz yumurtayla karşılaştılar.

Android N'nin henüz yanınlanan dördüncü geliştirici önizleme sürümü, Android N'nin isminde herhangi bir değişiklik yapmıyor. En azından herkese görünen bir değişiklik yok. Ancak Ayarlar > Hakkında yolunu takip ettiğinizde ve Android sürümü üzerine dokunmaya başladığınızda önce büyük bir N harfi ekrana geliyor. N'ye uzun dokunduğunuzda ise karşınıza komik bir isim geliyor: Namey McNameface.

Namey McNameface, Google I/O 2016'da konuşulan bir isme ve Boaty McBoatface'e yapmılmış bir gönderme. İngiliz kutup keşfi gemisinin adı için internette yapılan anket sonucunda katılımcıların çoğu, "Boaty McBoatface"e oy vermişlerdi. Bunun ardından Mayıs ayında geminin adının Boaty McBoatface değil, RRS Sir David Attenborough olacağı duyurulmuştu.

Google, şu an piyasadaki en son mobil işletim sistemi olan Android 6.0 için Marshmallow adını kullanıyor. Android sürümleri için şekerleme ve tatlı isimlerini kullanan firmanın "N" harfi için hangi şekerlemeyi kullanacağı halen açıklığa kavuşmuş değil.

Okuyucu Yorumları