Google, Android TV ile geliyor!

Google, Android'in her kırıntısından sonuna kadar yararlanmaya kararlı! İşte bunun son kanıtı...

Şimdi de Android TV!

Akıllı telefon hareketiyle başlayıp tabletlere, bilgisayarlara ve oradan da televizyonlara kadar sıçrayan sanal platformlar, bir yenisine daha kavuşmak üzere. Google'ın üzerinde çalıştığı yeni televizyon platformu Android TV, ekran görüntüleriyle birlikte sızdı. Google TV'den ziyade, daha fazla eğlenceyi gözeten bir arabirime sahip olacak olan Android TV, bir bilgisayar platformu değil, tamamen televizyon ve sinema odaklı bir sistem olacak.

Android TV, Google TV'den farklı olarak daha çok Apple TV, Amazon Fire TV ve Roku gibi daha az iddialı ve basit bir yapıda olacak. Kullanıcılar ekranda basitçe dolaşarak izleyebilecekleri film seçeneklerini, televizyon şovlarını, uygulamaları ve oyunları görebilecekler. Farklı kategoriler altında sunulabilecek olan içerikler arasından televizyon karşısındakilere önerilerde de bulunulacak.

Google'ın, Android TV platformunu ilk başta kendi özel cihazlarıyla sunması bekleniyor. Daha sonrasındaysa, bu platform TV üreticileriyle yapılacak anlaşmalara göre TV'lere de girebilir. Bakalım Google TV ve Chromecast'ten sonra bu defa da Android TV ile şansını deneyen Google, ne kadar başarı gösterebilecek.

Okuyucu Yorumları