Google, araba üretmeyi planlamıyor...

Sürücüsüz otomobil dendiğinde akla gelen ilk isim olan Google'dan, herkesi şaşırtan açıklama!

Google geliştiriyor; ama...

Her ne kadar Google şu anda kendi sürücüsüz arabasını üretmiş ve test ediyor olsa da, firmanın planı bu işi seri üretime dökmek değil. Almanya'daki Frankfurt otomobil fuarında Google merkez ve doğu Avrupa yöneticisi Philipp Justus'un söylediğine göre firma, bir araba üreticisi olmayı planlamıyor: "Bu, yalnız yapabileceğimiz bir şey değil. Ayrıca Google, bir araba üreticisi olmayı planlamıyor."

Google'ın eski Ford ve Hyundai Genel yöneticisi John Krafcik ile anlaştığı ve otonom araba üretme planlarını ilerlettiği söylentileri, geçtiğimiz hafta artmaya başlamıştı. O sırada Krafcik'in yayınladığı bir tweet de yöneticinin, Google'a yardımcı olmak için sabırsızlandığı belirtilmekteydi.

Justus'un açıklamasına göre Google, otomobil endüstrisi ile ortak çalışmaya devam edecek. Ancak diğer otomobil üreticileri ile ortak çalışmasına devam edecek olan firmanın, kendi arabalarını üretmek ve satmak gibi bir planı yok.

Bunun anlamı, sürücüsüz araba teknolojisinin arkasındaki itici güç olan Google'ın, bir gün diğer firmalar tarafından kullanılacak olan teknolojiyi geliştirmekte yetineceği. Tabii ki Google'ın gelecekte fikrini değiştirme ihtimali de bulunmakta...

Okuyucu Yorumları