Google arama sonuçlarında siyah rengi deniyor

Google, arama sonuçlarında birçok kullanıcıyı üzen bir değişiklik deniyor!

Google siyahı deniyor!

Google'da tüm sonuçları mavi renkte mi görüyorsunuz? Yalnız değilsiniz; sadece Google'ın yaptığı bir araştırmayla karşı karşıyasınız.

Siyah renkli yazı tiplerinin ağırlıklı olduğu renk düzeni gazeteleri andırsa da çoğu kullanıcıyı üzmüş durumda. Bazı kullanıcılar, bu durumu Google Search Help forumlarına taşırken bazıları yeni düzenden dolayı gözlerinin rahatsız olduğunu, bu nedenle Firefox veya Bing'e geçmeyi düşündüğünü söyledi.

Google arama sonuçlarında siyah rengi deniyor

Bazı kullanıcılar ise yeni görünümü "korkunç" ve "berbat" sözcükleriyle nitelendirdi. Bir kullanıcı Twitter'da paylaştığı bir gönderide arama devine "kötü Google" dedi.

Google daha önce de alıştığımız renkleri yerine farklı renk düzenlerini denemişti. Firma bugün gördüğümüz renklere ulaşmak için 41 farklı mavi tonu denemişti. Google'ın karar kıldığı mor renge yakın mavinin daha fazla tıklandığı, yani daha fazla reklam geliri sağladığı biliniyor.

Siyah yazıların tıklamaları düşürmesi halinde onu bir daha görmeyebiliriz. Yine de bazen çılgınlaşabilen Google'ın bir sonraki hareketini tahmin etmek o kadar kolay değil.

Okuyucu Yorumları