Google arama sonuçlarında yeni bir yenilik...

Google'ın yenilik yapmadığı gün neredeyse yok: Bakın internet devi arama motoruna en son ne ekledi?

Google her gün değişiyor!

Google arama sonuçlarının sonuna yeni bir eklenti yaptı ve detayları, filtreleri buraya taşıdı. Arama sonuçlarını buradan daraltarak, hedefi bulmak mümkün.

Google arama sonuçlarının üstünde yer alan seçenekleri gösterme seçeneğine (Show Options) tıklandığında ekranın solunda beliren filtreler, görsel veya video sonuçları olarak arama sonuçlarını belirlemeye yarıyor. Google buraya yeni seçenekler eklemeye devam ediyor Son bir saatin popüler arama sonuçlarından, Google Books ve Google News'e kadar burası gittikçe zenginleşiyor. Bununla birlikte kullanıcılar genellikle bu tür yenilikleri fark etmeden geçiyor.

Google'ın filtreleri neler yapabiliyor?

Google'ın filtreleri neler yapabiliyor?

Bing'le rekabete yönelik olabilecek seçenekler arasında dükkanlardan gelen sonuçları arttırma veya azaltma seçeneği var. Bu sayede alışveriş sitelerinden alışveriş yaparken veya sadece düzgün inceleme ararken kullanıcının işi kolaylaşıyor. Google hesabıyla arama yapanlar ise daha önce gezdikleri sonuçları buradan elimine edebiliyor.

Sonuçta sunduğu işlevlerin yanında Google'ın bu güncellemeyi yapmasının en büyük sebebi, kendisinden daha iyi bir sunuma sahip olan Bing gibi arama motorlarına, kendi basitlik felsefesine ihanet etmeden karşılık vermek.

Filtre özelliği şimdilik Google Türkiye sayfası için kullanımda değil. Bu özelliği denemek isteyenler, önce "Google.con in English" seçeneğine tıklamalı ve aramalarını buradan yapmalı...

Okuyucu Yorumları