Google aramalarında yepyeni özellikler...

Google'ın arama seçeneklerine eklediği yeni özellikler keşfedilmeyi bekliyor. İşte yenilikler...

Google aramalarında yenilik!

Google sol yanda yer alan seçenekler listesinde değişiklikler yaptı. "More text" yani daha fazla metin seçeneği, sonuçların altında daha uzun açıklamalar görmemizi sağlıyor. Bu seçeneği ekran görüntüsünden görebilirsiniz ancak seçenek, yayınlandıktan kısa süre sonra, gizemli bir şekilde ortadan kalktı. Haber yayına hazırlanırken de halen ortalarda yoktu.

Gelelim diğer yeniliklere: "Images from page" seçeneğine tıklandığında her arama sonucu için küçük bir resim gösteriliyor. Bu özellik daha önce Firefox eklentileriyle sağlanabiliyordu. "Images from the page" seçeneği aynı siteden birden çok küçük resim gösteriyor ve yararlı bir özellik. Sayfa yükleme süresine de fark edilir bir etki yapmıyor. Elbette durum bağlantı hızınıza göre değişebilir.

Bu küçük resimler sayfaların ekran görüntüleri değil, genellikle konuyla ilgili yayınlanan görseller. Bloglar içerisinde arama yaptığınızda ya da forumdan bir bağlantı ekrana geldiğinde konuyla alakasız görsellere sık sık rastlamak mümkün.

Google'ın sol taraftaki detaylı arama seçenekleri oldukça çeşitli, daha az veya daha fazla alışverişle ilgili sonuç aratmak bile mümkün. Türkiye Google'da göremediğiniz seçenekleri Google'ın ana sayfasında sol altta yer alan Google.com in English'e tıklayarak açılan sayfada yaptığınız aramalarda bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları