Google Asistan'a Yardım Geldi

Google Asistan'ın artık hizmetleri bulmada yardım için kullanılabilecek bir yardım noktası var.

Google Asistan'a yardım eli

Google Asistan, Android akıllı telefonunuzda veya diğer Android'li cihazlarınızda size harika bir sanal arkadaş ve yardımcı olabilir. Ancak bazen de desteklediği farklı hizmetleri takip edebilmek zorlaşabilir. Google, bu gibi noktaları atlamıyor ve üzerine çalışarak belirli zamanlarda çeşitli düzeltmelere gidiyor. Bu hafta da Google Asistan'a, kullanıcıların aradıları özel entegrasyonu veya hizmeti hızlıca bulabilmeleri için yeni bir eklentide bulunan Google, bunun için arama çubuğunu devreye soktu.

Google Asistan'a Yardım Geldi

Google Asistan'la konuşmak her zaman en hızlı çözüm olmayabiliyor. Kullanıcılar bazı özel üçüncü parti uygulamaları veya hizmetleri bulmak için yazma yöntemini de kullanmak isteyebiliyorlar. Bunun için Google bu özelliği sunan arama çubuğunu, Google Asistan'ın üst kısmına ekliyor. Arama çubuğunu kullanarak, mesela "Alarm" yazdığınızda, alarm ile ilgili hizmetler alt tarafta listeleniyor.

Bu hizmet şu an sizin telefonunuzda görünmüyorsa sabırlı olun. Sunucu taraflı bir güncellemeye ihtiyaç duyan bu özelliği, size ulaşması birkaç günü bulabilir.

Okuyucu Yorumları