Google Asistanlı Kulaklıklar Mı Geliyor?

Google, Google Asistanlı kulaklıklar çıkarabilir!

Asistanlı kulaklıklar mı geliyor?

"Bisto" kod adını taşıyan Google Asistanlı kulaklıklardan, en son Google uygulaması APK'sinde bahsediliyor.

9to5Google'ın yeni Google uygulamasının APK'sini elde etmesi sayesinde, şu an arama devinin Google Asistanlı bir çift kulaklık üzerinde çalışıyor olabileceğini biliyoruz. "Bisto" ismini daha Nisan ayı civarında duymuştuk ama nasıl bir cihaz olacağı hakkında pek fikrimiz yoktu, ama APK'nin içerisindeki bazı diziler yepyeni bir kulaklık cihazına işaret ediyor olabilir:

"Your headphones have the Google Assistant. Ask it questions. Tell it to do things. It's your own personal Google, always ready to help."

Tahmin etmiş olabileceğiniz gibi, Bisto kulaklıkların mikrofonuna konuşup Google Asistan'ı çağırıp onunla istediğiniz zaman etkileşim kurabiliyorsunuz. Bildirimlere erişimine izin verirseniz, bildirimlerin de sesli şekilde okunduğunu duyabiliyorsunuz. Şu dizilere göre "To hear them, press and hold the top button.", kulaklıklar en az iki fiziksel tuş ile gelecekler: bir tanesi Google Asistan'la konuşmak için basılı tutmanız gereken tuş, diğeri ise "top button" diye bahsedilen, bildirimlerin okunmasını aktif hale getiren tuş.

Böyle bir Google Asistanlı kulaklık satın alır mıydınız? Sizce nasıl bir fiyat aralığı uygun olurdu?

Okuyucu Yorumları