Google Assistant'ı Kovup Cortana'yı İşe Alabilirsiniz

Eğer Android kullanıcısı iseniz, Google Assistant'ı kovup yerine Cortana'yı işe alabilirsiniz!

Android'de Cortana zamanı!

Microsoft uzun zamandır Windows Mobile'ı kullanıcılara zorlamaktan vazgeçip, kendi geliştirdiği uygulamaları iOS ve Android'de kullanılmasını sağlamaya çalışıyor. Cortana'ya gelen en son güncelleme sayesinde artık Google Assistant (veya Google Now) yerine Cortana kullanabilirsiniz. Yani Android cihazınızda Cortana artık varsayılan dijital asistanınız olabilir.

Uygulama artık home tuşuna uzun basma ile kendini bağdaştırabiliyor. Uygulamayı ilk açtığınızda Cortana size varsayılan asistanı seçmeniz için bir şans tanıyor, eğer kabul ederseniz sizi Android ayarlarına yönlendiriyor ve buradan seçiminizi yapabiliyorsunuz.

Normalde varsayılan tarayıcınızı ve mesajlaşma uygulamanızı seçmenizi sağlayan menü artık varsayılan dijital asistanınızı da seçmenize izin veriyor. Ancak maalesef iOS kullanıcıları bu özelliklere sahip olmadığı için Siri kullanmaya devam etmek zorundalar.

Uygulama şimdilik sesli olarak açılamıyor ve manzara modunu desteklemiyor. Ancak Google yerine Microsoft temalı bir asistan istiyorsanız Cortana for Android'in 2.8.0 sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları