Google attı, diğer bir dev hemen kaptı

Google'ın işten çıkarttığı çalışanlar uzun süre işsiz kalmayacak: Hangi dev Google'cıların peşinde?

Biri atıyor, biri kapıyor!

Küresel kriz nedeniyle pek çok firmanın işçi çıkarttığı bu dönemde Google da daha fazla dayanamadı ve bazı çalışanlarının ilişiğini kesmek zorunda kaldı. Diğer firmalara göre bu konuda daha uzun süre dayanmayı başaran Google, çalışanlarını tüm koşullara rağmen işten çıkartmamıştı. Ocak ayı başlarında ise bu kararı vermek zorunda kaldı ve bazı tam zamanlı çalışanları ile yollarını ayırdı.

Fakat Google eski çalışanları için üzülmeye gerek yok. Çalışmış oldukları firmanın son derece iyi referansı yüzünden sadece bir kaç gün içerisinde bu çalışanlara iş teklifleri yağmaya başladı bile. Bunlar arasından en ilginç olanı ise Facebook'tan geldi. Facebook'un insan kaynakları departmanı Google'dan ayrılmış olanların tümüne toplu bir e-posta göndererek, Facebook'un işe almayı düşündüğü pozisyonlarla ilgili her birini bilgilendirdi.

Google'ın çalışanlarına piyasanın biraz altında ücret verdiği fakat bunun karşılığında son derece kaliteli bir çalışma ortamı yarattığı biliniyor. Ama görünüşe göre işten çıkarttıktan sonra bile Google'da çalışmış olmanın faydaları devam ediyor.

Okuyucu Yorumları