Google başka kimleri alacak?

Google ile ilgili dedikodular artmaya başladı. Google'ın hedefinde şimdi kim var?

Google dedikoduları

Özellikle büyük firmaları bünyesine katarak yerini sağlamlaştıran ve pek çok hizmeti bulunan dev şirket Google'ın, gözünü yeni şirketlere ve yazılımlara çektiği konuşuluyor.

Google'ın bu kez hedefindeki yazılım Skype olarak lanse ediliyor. Elbette, Skype kendini eBay'da satışa çıkarmış değil, ancak bu tür spekülasyonlar son günlerde oldukça sık konuşuluyor.

Google'ın adımlarını yakından izleyen araştırmacı Michael Arrington, Google'ın yakında Skype'yi bünyesine katacağını düşünüyor. Arrington, Google'ın ya Skype'yi satın alacağını, ya da bir ortaklık kuracağını da sözlerine ekliyor.

Reuters'in son günlerde yayınladığı rapor ise Arrington'un fikirleriyle paralel görünmekle birlikte, Google'ın Skype ile yetinmeyeceğini de gösteriyor. Rapora göre Google, ABD'nin ünlü online seyahat sitesi Expedia'yı da bünyesine katmak için uğraş veriyor.

Daha önce de yine Reuters'ın raporunda Google'ın CNET ile ilgilendiği belirtiliyordu. Ancak bu konuda bir adım iki tarafça da henüz atılmadı.

Chip Online'ın Yorumu: Google, gün geçtikçe büyüyor şüphesiz. Bu nedenle Google'ın çeşitli firmaları alacağı yönünde spekülasyonları son günlerde sıkça duyuyoruz. Yakın gelecekte Google'ın hangi adımı atacağını ise sadece bekleyerek göreceğiz.

Okuyucu Yorumları