Google, bir balığı daha yuttu!

Google, gözüne kestirdiği önemli şirketi sonunda satın aldı. İşte o şirket ve getirecekleri!

Alacağım dedi; aldı!

Dev şirketlerin yarışı her geçen gün hızlanıyor. Bu yarışta hayatta kalmak içinse ya yeni ürünler geliştirmek ya da hali hazırda bulunan işlevsel bir markayı satın almak gerekiyor. Google, bir kez daha oyunu ikinci seçenekten kullanmış durumda ve kendisini en çok eksik hissettiği müzik alanında geliştirmek için, stream müzik servisi olan Songza'yı satın almış bulunuyor.

Her ne kadar alımın net bilançosu medya ile paylaşılmamış olsa da birçok uzman, Google'ın büyük miktarda para karşılığında Songza'yı saflarına kattığının altını çizmiş durumda. Bilindiği üzere Apple, stream müzik kısmındaki atılımını Beats'i alarak yapmıştı ve Google'ın ona cevap vermesinin en mantıklı yollarından birisi, Songza gibi bir ismi satın almaktan geçiyordu.

Tıpkı Beats gibi Songza da insanların kendi müzik listelerini oluşturabilmelerine olanak tanıyor. Üretilmiş farklı müzik listelerinden kendimiz için en uygun olanı seçebiliyor olmak da cabası. Pek tabi onu en özel kılan durumlardan birisi, yaratılan listelerin genel geçer bir algoritma yerine, DJ'ler, müzisyenler ve de müzik eleştirmenleri tarafından yaratılıyor olması. Kullanıcılar için özel olarak liste hazırlayan ve içerisinde bulundukları duruma göre müzik sağlayan Songza, şimdiden büyük ilgi görmüş durumda.

Servis şimdilik normal rutininde hayatına devam ediyor ama kendisini ve ürettiği listeleri yakın zamanda Play Music ve de YouTube üzerinden görme ihtimalimiz kuvvetle muhtemel. Zira Sonza sadece insanların ne dinlemek istediğini değil, ne zaman ve ne şekilde müzik dinlemek istediklerini de hesaplayabilecek seviyede bir servis...

Okuyucu Yorumları