Google "bir ilki" kaybetti'

Google tarihinin ilklerinden biri, artık Google'da değil... İşte o ilk ve hikayesi...

Google "bir ilki" kaybetti'

Her başlangıçta hep birileri vardır ama ne yazık ki her başlangıcın da bir sonu vardır... İşte bu durum Google'ın ilk çalışanı rolündeki Craig Silverstein için de geçerli.

Google'ın bilinen ilk çalışanı olan Silverstein, internet üzerinden eğitim veren Kahn Academy'de çalışmak üzere Google bünyesindeki görevinden ayrıldı. Haber ilk olarak Çarşamba günü bir eğitim - teknoloji ve girişimcilik dergisi olan EdSurge'de yayınlandı, hemen akabindeyse Google da bu haberi AllThingsDigital üzerinden doğruladı.

Google'un kurucuları olan larry Page ve Sergey Brin'i saymazsak, toplamda üçüncü ama temelde Google'ın ilk çalışanı olan Silverstein, 1998'deki kuruluşundan bugüne kadar firmanın birçok farklı yerinde çalıştı. Yine de yaptığı en büyük iş, arama motorunun yapım aşamasında ve gelişmesinde oynadığı rol olarak biliniyor.

Silverstein, Brin ve Page ile garajlarında yaptıkları çalışmalardan, Standford Üniversitesinde Doktora yaptıkları döneme kadar beraber çalışmış ve sıfırdan başlanan Google oluşumuna birçok şey katmış bir insan... Nitekim kendisinin yeni işinde ne yapacağı halen bilinmiyor; belki de Silverstein kendince emekliye ayrılmak istemiştir...

Okuyucu Yorumları