Google bizlere bu akşam neleri tanıtacak?

Bu akşam gerçekleşecek büyük tanıtım etkinliği için geri sayım başladı! İşte Google'ın 4 Ekim etkinliğinde tanıtmasını beklediklerimiz...

Google, bugün neleri tanıtacak?

Teknoloji devi Google'ın 4 Ekim'de gerçekleştireceği etkinlik firmanın şimdiye kadarki en büyük donanım tanıtımlarından birisi olacak gibi görünüyor. Firmanın Android, Chrome OS ve Google Play'den sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Hiroshi Lockheimer tarafından paylaşılan bir tweet'te hadisenin büyüklüğünü şu sözlerle anlattı: "Android'in ilk versiyonunu bundan sekiz yıl önce duyurduk. İçimde, bundan sekiz yıl sonra da 4 Ekim 2016 tarihi hakkında konuşacağımıza dair bir his var."

Peki bundan neredeyse 10 yıl sonra bile hakkında konuşulabilecek büyük yenilikler ne olabilir? Söylentiler, Google'ın birçok yeni cihazın yanında bazı yeni yazılım ve hizmetlerini de duyuracağına işaret ediyor. Şimdiye kadar yayınlanan raporlara göre işte Google'ın Salı günü görücüye çıkarabilecekleri:

Pixel telefonlar

Firma, akıllı telefonları için Nexus adına veda ederken yeni telefonlarını Pixel markasıyla kullanıma sunacak. Pixel ve Pixel XL olmak üzere iki farklı versiyona sahip olacak olan yeni modeller ayrıca Android Police'e göre alümiyum, siyah ve parlak mavi olmak üzere üç renk seçeneğine sahip olacak.

'Andromeda'yla çalışan yeni bir tablet olasılığı

9to5Google ve Android Police'te yer alan habere göre, Google; Android ve Chrome OS'yi bir araya getiren yeni bir işletim sistemi olan Andromeda'yla çalışan bir dizüstü bilgisayar ve tableti de görücüye çıkaracak. Andromeda ilk olarak Nexus markasıyla bir Huawei tablet üzerinde kullanılacak.

Google bizlere bu akşam neleri tanıtacak?

Chromecast Ultra 4K

Android Police tarafından ortaya çıkartılan yeni bir sızıntı Chromecast Ultra adı verilen yeni bir 4K dijital medya oynatıcısını müjdeliyor. 69 dolar gibi bir fiyata sahip olacağı söylenen cihaz 4K video oynatıcı pazarında rekabeti iyice arttıracak gibi duruyor.

Google bizlere bu akşam neleri tanıtacak?

Yeni bir Wi-Fi Router

Teknoloji devinin; Google Wi-Fi adı verilen yeni wi-fi yönlendiricisi, bu kategoride çıtayı iyice yükseltecek beceriler sunan akıllı özellikleri beraberinde getirmeye hazırlanıyor. Kullanıcılar bu yeni cihazla çok sayıda Google Wi-Fi erişim noktasını aynı anda çalıştırabilecek ve böylece çok daha geniş bir kablosuz ağ meydana getirebilecek. Google'ın OnHub cihazının devamı olması beklenen cihazın fiyatının 129 dolar olacağı söyleniyor.

Google bizlere bu akşam neleri tanıtacak?

Daydream VR

Google'ın sanal gerçeklik alanında yaptığı yatırımlar Daydream VR'la birlikte artık gündelik hayatımızın bir gerçeği haline gelmeye başlıyor. Yine ilk olarak Mayıs'taki I/O'da duyurulan Daydream VR, Bloomberg'in raporuna göre Android 7.0 Nougat işletim sisteminden yararlanacak. Google'ın söz konusu cihazı piyasadaki "en iyi akıllı telefon tabanlı mobil VR deneyimi" haline getirmek adına telefonlara getirmek için Samsung, HTC, ZTE, Huawei, Xiaomi, Alcatel, Asus ve LG gibi firmalarla işbirliği yaptığı söyleniyor.

Google bizlere bu akşam neleri tanıtacak?

Google Home

Google, halihazırda Mayıs'taki I/O etkinliğinde Amazon Echo benzeri akıllı hoparlörü Google Home'un duyurusunu yapmıştı. "OK Google" dijital asistana ev sahipliği yapan bu kompakt hoparlör bütün eve yayılan bir biçimde müzik oynatabilecek, ışıkları açabilecek, trafiği kontrol edip Google'da arama yapabilecek. Android Police, söz konusu hoparlörün 129 dolara satılacağını söylese de resmi bilgi için yarını beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları