Google, bu teknoloji için Chrysler'la anlaştı

Google'ın otonom araç teknolojisi Fiat Chyrsler'ın minivan'larına geliyor!

Google'dan dev işbirliği!

Teknoloji devi Google ve otomobil üreticisi Fiat Chrysler arasında daha önce de söylentileri dolaşan kendi kendine gidebilen araç teknolojisi üzerine dair işbirliği gerçek oluyor. Bloomberg'de yer alan habere göre Google'ın geliştirdiği otonom araç teknolojisinin bu yıl itibariyle 2017 model Chrysler Pacifica minivan'larda yer alacağı belirtiliyor. Söz konusu işbirliğinin detaylarına dair henüz net bir açıklama yapılmış değil. Fakat bu işbirliğinin firmaların diğer partnerleriyle başka ortaklıklar yapmasının önünde bir engel oluşturmayacağı tahmin ediliyor.

Kesinleşen işbirliği kapsamında Google'ın bu otonom araç teknolojisini yaklaşık 100 adet Pacifica hybrid minivan'larına yerleştireceği belirtiliyor.

Alphabet daha önce yaptığı açıklamada otonom araç teknolojisini bir seri üretime dönüştürmeyeceğini açıklamıştı. Bu da firmanın bu alanda başka bir firmayla işbirliği yapabileceği ihtimalini gündeme getirmişti. Fiat Chrysler'ın da kendi kendine gidebilen araç teknolojisinde önemli bir atılım gerçekleştirerek rakipleri arasında avantajlı bir konuma geçmeyi hedeflediği biliniyordu. Google ve Fiat Chrysler arasında minivan konsepti üzerinde başlayan bu ortaklığın başarılı olması durumunda, söz konusu teknolojinin diğer modellere ve hatta başka firmalara doğru da genişlemesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları