Google+ Bugün Kapanıyor

Yaşadığı sızıntının ardından Kapatılmayı bekleyen Google+ için veda günü geldi, çattı!

Google+ kapanıyor

Google, geçen sene büyük bir veri sızıntısı yaşayan, ancak yayılma konusunda ciddi sorunlar yaşayan sosyal platformu Google+'ı bugün kapatıyor.

2011'de ortaya çıkan Google+, Facebook ve Twitter gibi sosyal platformlar karşısında daha iyi bir alternatif olmayı amaçlıyordu. Google+ ilk başta sadece davetiye yoluyla üye kabul etmiş, daha sonra aynı sene içinde herkese açılmıştı. Google'ın sosyal ağı, rakiplerindeki gönderi paylaşma, durum güncelleme, fotoğraf paylaşma gibi özelliklerin çoğuna sahipti. Ancak Google+'ın ayırt edici özelliği olan "Çevreler" (orijinali adı Circles) konsepti ve paylaşımları beğenmekte kullanılan +1 düğmesi, Google'ın umduğu ilgiyi görmedi.

Google+ gerçek ismi şart koştuğundan, takma isimle girenler siteden engellenmekle kalmadı, Google'ın gerçek isim ilkesini çiğnediği için diğer Google hizmetlerinden de uzaklaştırıldı. Firma bu sırada Google+ hesabı oluşturmaya çalışan markaların da hesabını silerek ciddi bir hataya imza attı. Google, daha sonra firmaların da Google+'ı kullanabileceği kararını aldı.

Google'ın kullanım sayılarını artırmak için Google+'ı Gmail, YouTube gibi hizmetlere entegre etmesi can sıkmaktan fazlasına yaramadı. YouTube üzerinde yorum yapmak için Google+ profilinizin olması gerekiyordu, yani basit bir yorum için isteseniz de istemeseniz de sosyal ağa katılmanız gerekiyordu. Google+ bu şekilde kullanıcı sayısını artırdı ancak platform üzerinde etkileşimde bulunanların sayısı, aynı oranda artmadı.

Bir süredir kendi haline bırakılan Google+, yaşanan ciddi veri sızıntılarının ardından Google'ın baltasının kurbanı oldu. Görünüşe göre Google, sosyal ağı tamir etmekle uğraşmaya değmeyeceğini düşünüyor. Google+'ın küçük de olsa bir kullanıcı kitlesi vardı ancak firmanın kendi ürünlerini acımasızca kapattığını biliyoruz.

Yakın zamanda kapatılan Google Inbox'ta olduğu gibi, Google+'ın gidişine de muhtemelen çok az kişi üzülecek.

Okuyucu Yorumları