Google bulut tabanlı bölümleri birleştiriyor

İnternet devi Google, bulut tabanlı bölümleri tek bir çatı altında toplayacağını açıkladı.

Google'dan bulut açılımı!

Google kendi işinde, tüm bulut tabanlı bölümleri tek organizasyon altında birleştirmeyi planlamak gibi bir takım değişikliklere gidiyor. İsmi henüz bilinmeyen yeni faaliyet alanı Google for Work, Cloud Platform, ve Google Apps gibi bölümleri kapsayacak.

Google CEO'su Sundar Pichai, bulut tabanlı veriyi küresel şirketler için daha önemli hale getirecek olan hamleyi şirketi geleceğe hazırlamak için yaptıklarını söyledi:

Yeni iş alanı zaten son üç yıldır Google'ın Yönetim Kurulunda görev yapan VMWare kurucusu ve CEO'su Diane Greene öncülüğünde faaliyet gösterecek. Google, yeni oluşumun bir parçası olarak Greene tarafından kurulmuş bebop isimli şirketi de satın aldı.

bebop, kurumsal uygulamalar inşa etme ve sürdürmeyi kolaylaştıran yeni bir geliştirme platformu olarak tanımlanıyor. Google bunun bulut bilişim alanında kendilerine büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü belirtmesinin yanında, Android ve Chromebook, Google Cloud Platformu altyapı ve hizmetleri, geliştirici framework'leri, Gmail ve Docs benzeri son kullanıcı uygulamaları gibi her düzeyde, entegre bulut ürünleri sunmalarına yardımcı olacağını ifade ediyor.

Okuyucu Yorumları