Google çalışanının Chrome'lu cep hayali

ChromePhone ile tanışın: Android ve Chrome OS birleşirse, ortaya işte bu cep çıkar!

Şimdi de Chrome telefonu!

Google'ın Android'in yanında ismini çok fazla duymadığımız, ChromeOS adında bir işletim sistemi daha var. Android telefon ve tabletlerde son derece popülerken, ChromeOS sadece bu işletim sistemine özel laptop'larda kullanılıyor.

Web tabanlı ChromeOS ile uygulamaları yerel olarak depolayan Android'in yolları gelecekte bir gün kesişebilir mi, bunu bilmiyoruz. Ancak bir Google çalışanı, bir gece uyumayarak iki işletim sistemini hayalinde şimdiden kesiştirmiş ve ortaya yukarda gördüğünüz çalışmayı çıkarmış.

Google çalışanı Zach Alcorn'un Google+ profilinde paylaştığı "ChromePhone" çizimi, ChromeOS'un Android'e gelmesi halinde nasıl görünebileceğini gösteriyor. Alcorn, bu tür bir Android arayüzünün de çok hoş olacağını düşünüyor. Aslında benzer bir iş gören GoogleNowXE ve Chromium OS gibi temalar halihazırda mevcut.

Telefonlarımız gelecekte internete ve butluta daha bağımlı hale gelirse, Alcorn'un hayalinin gerçeğe dönüşme olasılığı belirebilir. Yine de ChromeOS'un eski sürümleri ile sorun yaşayanların bu hayale sıcak bakmamalarını anlayabiliriz.

Okuyucu Yorumları