Google cebinizdeki uygulamaları silebilecek!

Google beğenmediği Android uygulamalarını silecek. Üstelik uygulama sizin kendi cebinizde olsa bile.

Google cebinizi dikizliyor

Google'ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı Andorid'li ilk cep telefonu G1 ile ilgili detaylı bilgiler de su yüzüne çıkıyor. Google'ın G1'i ile ilgili en çok dikkat çeken gelişme ise Google'ın, Apple'ın iPhone'unda uyguladığı 'kill switch' özelliğine G1'de yer verecek olması.

Peki nedir 'Kill Switch'?

İlk olarak Apple'ın iPhone'da uyguladığı bu özellik, Apple'ın iPhone'da görmek istemediği programları sadece App Store'dan kaldırmakla kalmayıp "sizin telefonunuzda" da devre dışı bırakabilmesine olanak tanıyor. Bir bakıma Apple, bu özellikle istemediği programların şalterini "tüm cephelerde" indirmiş oluyor.

Google'ın da Apple'ın iPhone'da kullandığı bu özelliği G1'de kullanmak niyetinde olduğu ortaya çıkınca ortalık karıştı. Böylece Google, "herhangi bir kimsenin" G1'inde bulunan programları dilediği gibi silebilme yetkisine sahip olacak. Google, bu özelliğe G1'lerinde yer vermesini şöyle izah ediyor: "Google, yazılım geliştiricisi dağıtım anlaşmasını çiğneyen uygulamaları gördüğünde, uzaktan erişimle bu tür uygulamaları cihazdan kaldırma imkanına sahiptir."

Bunun yanında silinen uygulamalar için geri ödeme yapılmaya çalışılacağını da açıklayan Google, bu son açıklamasıyla kullanıcıların 'kill switch' ile ilgili endişelerini ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Okuyucu Yorumları