Google CEO'sundan "Taciz Mesajı"

Google CEO'su Sundar Pichai'nin, şirkette yaşanan cinsel taciz vukuatları sonrasında çalışanlara gönderdiği mesaj ortaya çıktı!

Google CEO'sundan "taciz mesajı"

Google, Android'in babası olarak da bilinen eski çalışanı Andy Rubin'in şirket içinde cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkınca sıkıntılı günler yaşamıştı. Bu sorunu sessiz sedasız çözmek isteyen dev şirket, Rubin'e 90 milyon dolarlık bir tazminat ödeyerek, şirketle bağlarının kesilmesini sağlamıştı.

Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin cinsel taciz gibi konulara karşı ne kadar duyarlı olduğunu sık sık tekrarlıyor. Şimdiyse, Pichai'nin bir süre önce konu hakkında çalışanlarına bir mesaj yolladığı ve bu mesajında cinsel taciz konusuna bir kez daha değinerek önemli bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Pichai, mesajında 2016 yılından beri, cinsel tacizde bulunduğu tespit edilen 48 çalışanın daha görevine son verildiğini söylüyor. Üstelik bu 48 kişinin arasında 13 orta seviye yönetici olduğunun da altını çiziyor. Ayrıca işten uzaklaştırılan hiçbir çalışanın, Andy Rubin gibi bir tazminat almadığını da belirtiyor.

Mesajında, üst düzey yöneticilerin, altlarında çalışanlarla iş harici bir ilişki kurmaması konusunda önemli sözleşmelerin olduğundan da bahsediliyor.

Google'ın herkesin çalışmak istediği "güvenli" bir şirket olduğunu söyleyen CEO, yine de Andy Rubin'e verilen tazminatın neden verildiği konusunda açıklık getirmiyor. Hatta mesajda Rubin'den bahsedilmiyor bile...

Okuyucu Yorumları