Google Chrome Mac'e ne zaman gelecek?

Google, sadece Windows için dağıttığı Chrome'u diğer sistemlere de açacak. Peki ama ne zaman?

Chrome Windows'u aşıyor!

Web tarayıcı pazarının büyük bir bölümünü elinde tutan Microsoft Internet Explorer, yeni sürümüyle birlikte geçtiğimiz haftalarda kullanıcılara sunuldu. Internet Explorer'ın ardından ise Mozilla Firefox, kullanıcıların en çok tercih ettiği ikinci web tarayıcısı olma özelliğini taşıyor.

Tüm bu tabloya rağmen geçen yılın sonlarına doğru basit ve sade tasarımıyla dikkat çeken Google'ın yeni web tarayıcısı Chrome, web tarayıcı pazarına girerek, dev rakipleri Internet Explorer ve Firefox ile rekabet içine girdi. Kullanıma sunulduğu ilk hafta web tarayıcı pazarının %1'ini ele geçiren Chrome, daha sonra bu büyüme ivmesini koruyamayarak %1 oranın altına geriledi.

Daha fazla kullanıcıya ulaşmak için büyük bir çaba gösteren Google ise Chrome'u farklı platformlar için de geliştirerek kullanıcı kitlesini artırmak niyetinde. Bu bağlamda Google, Chrome tarayıcısını Mac sistemlere taşımaya hazırlanıyor.

Bu yılın sonbahar aylarına doğru Mac OS X işletim sistemine özel sürümünün internete sürülmesi beklenen yeni Chrome, böylece Windows platformunun ardından şansını bu kez Mac altında deneyecek.

Okuyucu Yorumları