Google, Chrome OS'u Windows'a benzetti!

Google, bir türlü başarıyı yakalayamayan Chrome OS'u "çok tanıdık bir şeye" benzetmeye karar verdi!

İşte yepyeni Chrome OS!

Google'ın Chrome OS projesinin başarısı tartışılır. Proje sadece iki üretici tarafından desteklenmiş, Chrome OS kullanıcılara tamamlanmamış bir işletim sistemi hissi vermişti. Ancak görünüşe bakılırsa Google'ın Chrome OS'dan vazgeçmeye niyeti yok ve onu Windows benzeri bir görünümle tekrar diriltmek amacında.

Google'ın Chrome OS'a hayat vermek üzere ona Windows'un görev çubuğuna benzer bir çubuk eklediği ortaya çıktı. Görev çubuğunda sağ tarafta Windows'da olduğu gibi bir uyarı alanı, sol tarafta ise sabitlenmiş program simgeleri yer alıyor. Ancak Windows 8 gibi, Chrome OS'un yeni halinde de bir başlat düğmesi yer almıyor. Pencereler görev çubuğunun üzerine geldiğinde ise saydamlaşıyor.

Google, yeni Windows benzeri arayüzdeki "zengin görsellerin ve geniş çaplı animasyonlu geçişlerin" sadece donanım hızlandırması yoluyla elde edilebildiğini söylüyor. Güncelleme şu an Dev kanalında bulunuyor ve Chromebook'lara kısa zaman içinde sunulması bekleniyor.

Chrome OS'un Windows'a daha çok benzeyen yeni sürümünden daha fazla ekran görüntüsünü, sonraki sayfamızda görebilirsiniz.

Yenilenen Chrome OS'dan iki görüntü daha!

Yenilenen Chrome OS'dan iki görüntü daha!

Yenilenen Chrome OS'dan iki görüntü daha!

Okuyucu Yorumları