Google Chrome'un geleceği parlak gibi...

Google'ın Chrome'u beta aşamasından çıkartması, tarayıcının pazar payını nasıl etkiledi?

Chrome'un yüzü gülüyor!

Google'ın Chrome'u sık sık güncelleme stratejisi tuttu ve Chrome'un pazar payı yeniden %1'e yükseldi.

Google Chrome'un pazar payı medyanın bugüne kadar çok ilgisini çekmeyi başaramamıştı ancak Google'ın Chrome'u sık sık güncellemesi ve son olarak da final sürümü yayınlaması üzerine internet kullanıcıların Chrome'a yönelmesi Google'ın internet tarayıcı piyasasında kendisine yeniden %1'lik bir pay yapmasını sağladı.

Net Applications tarafından yayınlanan açıklamaya göre Safari'nin payı yaklaşık olarak %7, Firefox'un %20 ve Internet Explorer'ın da %70 olarak belirlendi.

Tablonun en ilgi çekici verisinin Google Chrome olduğu açıkça görülüyor. Çünkü Chrome ilk yayınlandığı anda %1.20'lik bir pazar payı yakalamış ancak sonra düşüşe geçmişti. Ancak Chrome, son yapılan araştırmalarda %1.1'e ulaşmayı bildi.

Hafta sonlarının sihiri

Hafta sonlarının sihiri
Google Chrome vs. Internet Explorer 8 Beta 2

Net Applications'a göre Chrome'un ilk olarak piyasaya sürüldüğü tarihten üç gün sonra yani 4 Eylül'de, Google internet tarayıcı pazarında %1.16'lık bir kullanıcı yüzdesine ulaşmıştı. Ancak daha sonra kendisini beğendiremediği kullanıcıları kaçıran Google'ın pazar payı 15 Ekim tarihinde %0.69'a kadar gerilemişti.

Geçen hafta Chrome 1.0'ın yayınlanmasıyla birlikte Google'ın tarayıcı pazarındaki payı Eylül'den beri ilk kez %1'in altına düşse de Chrome, geçtiğimiz Cumartesi %1.05'i, Pazar günü ise %1.09'u gördü. Net Applications yetkilileri, Chrome'un haftasonları daha çok yükseldiğine dikkat çekerken Google'ın pazar payını bu hafta %0.10 daha artırmasını beklediklerini vurguladılar.

Okuyucu Yorumları