Google, Chrome'u böyle savundu!

Google, son zamanlarda pil tüketimi ve hızı yüzünden eleştirilen Chrome'un geçen seneye göre ne kadar iyi olduğunu, işte böyle anlattı...

Google, Chrome'u böyle savundu!

Google'ın popülerliğini sürdüren web tarayıcısı Chrome, pil kullanımı alanında pek iyi bir geçmişe sahip değil. Tarayıcı son zamanlarda hızı konusunda da tartışılıyor, ancak Google tüm bunları değiştirmek istiyor olacak ki, yeni blog gönderisinde Chrome'un geçen seneye göre çok daha hızlı çalıştığını söyledi.

Google, Speedometer gibi araçlarla test edildiğinde Chrome'un Windows ve Android'de önceki seneye göre yüzde 15 daha hızlı olduğu söylüyor. YouTube'da hızlandırılmış bir video da yayınlayan Google, Chrome 53 ile Chrome 46'ya kıyasla çok daha uzun pil ömrü elde edebileceğimizi gösterdi. Testte Vimeo, Facebook ve YouTube gibi sitelerden videolar açılıyor ve tarayıcı, bir senelik sürümüne kıyasla 2 saat 12 dakika daha uzun pil ömrü sunuyor. Bu arada tarayıcının Chrome for Mac'teki pil kullanımının iyileştirildiği, bu sayede yüzde 33 daha iyi pil ömrü elde etmnin mümkün olduğu söyleniyor. Buna "video seyretmek, fotoğraflara bakmak ve sayfaları kaydırmak" dahil.

Google Chrome'un pil ömrünü Microsoft Edge veya Mozilla Firefox gibi diğer tarayıcılarla karşılaştırmaya şimdilik kalkışmıyor. Sanırız firmanın bunu yapmadan önce biraz daha çalışması gerekecek.

Okuyucu Yorumları