Google, çok eleştirilen politikasını değiştiriyor

Google, Android'in en önemli sorunlarından biri olan parçalanma sorununu Android Pie'da çözmek için kararlı

Telefonlar "Pie"a doyacak!

Google Android güncellemeleri arasındaki uzun süreli beklemeler, otoriteler ve Android temelli akıllı telefon sahipleri tarafından yoğun biçimde eleştiriliyordu. iPhone kullanıcıları; gerekli güncellemelere düzenli aralıklarla kavuşurken, amiral gemisi akıllı telefon sahipleri bile bu lükse sahip değildi. Bütçe dostu bazı akıllı telefonların sahipleri ise yeni güncellemeye tanık olursa şanslılar. Basit bir örnek verelim: 2016'da yayınlanan Nougat, açık ara en çok kullanılan Android işletim sistemi.

Google yeni güncelleme penceresi "Project Treble" yani "Üç Kat Projesi" bu soruna neşter vurmaya kararlı. Google'ın açıklamasına göre Android Pie'ı destekleyen tüm akıllı telefonlar, "Project Treble'ı da destekleyecek. Aslında Project Treble, Android Oreo ile var olan mimari ancak gerçeklikle buluşması Pie ile olacak. Project Treble sayesinde, Android Nougat'ta görülen dengesizlikler tarihe kavuşacak. Artık uzun süre bekleme ve gecikme problemleri olmayacak.

Google yaptığı açıklamada; "2018 yılında Android Pie işletim sisteminin nimetlerinden faydalananların, 2017 yılında Android Oreo kullananlardan çok fazla olacağını" belirtti.

Okuyucu Yorumları