Google Coral, Geliştiricilere AI Desteği Sunacak

Google'ın ortaya çıkan yeni ürünleri, geliştiricilere yönelik yeni bir donanım markasını ortaya çıkarmış olabilir

Google'dan yeni yapay zeka hamlesi!

AI (Yapay Zeka) teknolojisinden güç alan uygulamaları geliştirmek ve test etmek güçlüklerle dolu bir süreç ve bu sebeple Google, geliştiricilere yönelik sunduğu üç yeni donanımla AI destekli ürün ve servislerinin kapsamını genişletme fırsatını yakalamak istiyor.

Cihazlar henüz şirket tarafından resmi olarak tanıtılmadı ancak şirketin ürünleri Coral ismini verdiği bir marka altında sunduğu bir internet sayfası, Hackster isimli bir kaynak tarafından keşfedildi. Google'ın yapay zeka cihazları 149 dolar fiyata sahip bir geliştirme platformunu, 75 dolar fiyata sahip bir USB hızlandırıcısını ve 25 dolar fiyata sahip olan ve geliştirime platformu ile entegre olarak çalışabilen 5 megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamerayı kapsıyor.

Geliştirme platformu ve hızlandırıcı, Google'ın Edge TPU (Tensor İşlem Birimi) çiplerini içeriyor ve bu çipler, ASIC işlemcileri olarak yapay zeka modelleri üzeirnde geleneksel işlemcilere kıyasla daha etkin olarak çalışabiliyor. Bu cihazlar ML algoritmalarını çalıştırmaktan ziyade yapay zeka araştırmalarında kullanılan alıştırma modellerini işlemeye yönelik tasarlanmış oldukları için Google, cihazlara yapay zeka iskelet yapı desteği olan TensorFlow Lite'ı da dahil ediyor.

USB hızlandırıcı ise herhangi bir Linux makinesinde söz konusu işlemler için sonuç alma hızını arttırmaya yardım ediyor ve geliştirme platformu ise geliştiricilerin deneysel uygulama alanlarını ve yeni donanımları test etmelerini sağlamak adına pin ve portlar sunuyor. Buna benzer olarak Intel de kendi USB hızlandırıcısı olan Neural Compute Stick'i sunmuştu. Google ise Intel'in adımlarını takip ederek kendi yapay zeka servislerini geliştirmenin peşinde.

Hackster'in gelişmeleri ortaya çıkarması ile Google'ın yakın bir zamanda Coral cihazları ve bu geliştirici odaklı donanım markasının geleceği hakkında bir açıklama yapmasını beklemek mümkün.

Okuyucu Yorumları